Watervalleeeeeennnnnn - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jan,Ria,Rian,Tanja,Marit Klooster - WaarBenJij.nu Watervalleeeeeennnnnn - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jan,Ria,Rian,Tanja,Marit Klooster - WaarBenJij.nu

Watervalleeeeeennnnnn

Door: Ria

Blijf op de hoogte en volg Jan,Ria,Rian,Tanja,Marit

18 Augustus 2009 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal, daar zijn we weer. Vannacht heeft iedereen weer heerlijk geslapen behalve Ria, maar deze bedden waren dan ook zacht te noemen vergeleken met de werkelijk waar plankharde bedden van Ko Chang.
Wat dat betreft hebben we nog wel een massage nodig. Wie weet morgenochtend nog voordat we naar Bangkok terug gaan . We moeten toch nog wachten op onze 650 fotot die we hier hebben laten afdrukken jan wilde dat heel graag en het scheelt och 1/3 met nld.
na alle tropische regen van gisteren was het vanmorgen weer gewoon bloedje het hier. Dus om 9.00 uur naar het busstation toegelopen, maar we waren de straat nog niet uit of we werden aangehoudendoor een brommer met zijspan waar we met z'n vijven op konden Alleen ' baby' (Tanja) ,oest achterop de brommer . Vreselijk gelachen want we mochten natuurlijk niet met de plaatselijke bus naar de watervallen maar zijn broer had nog wel een taxi en die wilde ons er wel heen brengen voor weinig en dan zouden we er in een uur zijn ipv 2 uur met de bus. Zo gezegd zo gedaan. De erawan watervallen liggen in een prachtig national park de val is opgebouwd uit 7 stappen. je kan er heerlijk in zwemmen en de rotsen als glijbaan gebruiken. dat hebben we natuurlijk gedaan. Er was een ding waar we aan moesten wennen ...alle vissen die er zwommen en die aan je onderbenen zaten te ??knabbelen. Een hele vreemde gewaarwoording die natuurlijk de nodige kreten veroorzaakten . We hebben daar 4-5 uur doorgebracht hadden kleefrijst en gebakken kippepoten meegenomen voor boveb aan de top. Daarna de foto's weggebracht een heerlijk aperitiefje op in de vorm van groente loempiaatjes en club sandwich...dat is een dubbelel boterham met kaas/haam/eieren en gezonde sla/uien/tomaat. erg lekker/voedzaam soms wat moeilijk om zo'n dik belegd broodje te eten.
Heerlijk weer gezwommen ..dat is toch wel luxe. (Mo en niek het guesthouse heerl phong peng..voor 300 baht heb je een prachtige room met fan. 500 met aircon.) Jammer trouwens van de regen voor jullie in het park.
We zijn vanavond nog naar de nightmarkt geweest. Morgen is echt onze laatste dag hier! We zijn allemaal blij dat we het hebben mogen meemaken en dat alles zo goed is gegaan. Op wat buikklachten na is niemand ernstig ziek geweest.
Er zijn veel dingen die ons zijn opgevallen de afgelopen weken: Er zijn zoveel zwerfhonden en katten ,maar we hebben ook honden gezien met jurkjes en kleine all-stars!!! Echt waar marit wilde ze al kopen voor onze hond.
De sexindustrie lijkt in 15 jaar geexplodeerd; er lopen zoveel mannen met thaise vrouwtjes, maar ook veel travestieten, met of zonder borsten of beebbeharing.
Er bestaan hier nog steeds broodjes ij en limonade uit een glazen fles wordt in eenplastic flesje overgegoten.
Enorm veel bedelaars hebben we gezien/ met of zonder kind. Ook veel lich. gehandicapten lagen op straat te bedelen. De blinden lieon vaak op de markt te zingen met een karaoke apparaat om zo hun kostje te verdienen.
Op het vliegveld liepen de stuards met mondkapjes op tegen de mex. griep.
Alle schoenen/teenslippers gaan uit bij de voordeur.De thaien zijn veel minder gaan roken...ook hier geldt een rookverbod
We bewonderen de 24-uurs economie; iedereen werkt 6 dagen per week 12-15 uur per dag!!!! wat opviel is dat straten en nat. parken superschoon zijn maar dat er in de natuur en in de huizen enorm veel zwerfafval is.. Als de taxi klem staat en er niet uit kan duwt tie op z'n frans' de voorganger een stukje vooruit.
In de metro staan detectiepoortjes met een controlleur. Die staat! uren te controleren, met een mondkapje voor.Naar ons salueerde ze vaak.
Ondanks de recessie die er ook hier is..bestaan er zoveel banen waar wij als westerlingen het belang totaal niet van inziens..maar er is hier geen broodnijd.
Wat we zo wie zo ook gaan missen zijn de schrekstemmetjes en lachjes van de thaise vrouwen. Er wordt altijd over ons gesproken en gelachen dat we geen zonen hebben maar wel 3 dochters.
Ook de vruchtenstalletjes met verse mango/watermeloen/ananas etc en what about the shakes en muesli met yoghurt en vers fruit aan het begin van de dag. Alle eetstalletjes en de geuren die daarbij horen...wat zal het stil worden op de koxkampseweg...na al deze hectiek op straat. We zitten nu in een internetcafe die niet eens muren heeft. we zitten met een dak boven ons hoofd that's it.
IK ga nog even een duik nemen voordat ik ga zwemmen. Tot....?

• 19 Augustus 2009 - 20:34

Ineke:

Hoi,daar ben ik weer. Wat een belevenissen, en nu op naar huis, we wensen jullie een heel goede reis, en hopelijk horen of zien we jullie weer snel veel liefs Gerrit en Ineke